sunnuntai 15. elokuuta 2010

Maukasta!

Kesä on myös siitä kivaa aikaa, että ahkerimpien viherpeukaloiden omat kasvimaat alkavat kauniisti vihertämään. Oman maan tuotoksia saa sitten nautiskella kesäkauden ajan ja vielä ehkä syksymmälläkin sieltä jotain syötävää vielä irtoaa. Itse olin nuorempana vähän viherpeukaloisempi, mutta nykyisin aikaa sellaiselle puuhailulle löytyy harmittavan vähän. Haluaisin kotona kasvatella esimerkiksi yrttejä oman keittiöni käyttöön (nyt vähän naurattaa, sillä kokkaan TODELLA harvoin nykyisin). Voisin kai ensin yrittää ryhdistäytyä tuon kokkailuni suhteen ja sitten vasta kasvatella niitä yrttejä. Tätä tuskin lasketaan kokkailuksi, mutta onnistuin tuossa perjantaina sentään kokoamaan lautaselleni herkullisen LUOMUsalaatin. Kaikki ainekset on kasvatettu itse. Se on kyllä suuri rikkaus, jos lähipiiristä löytyy viherpeukaloita. Kunnia ja kiitokset aidoista kesän antimista menee jälleen äitini tädille. Lautaselleni päätyi muutamaa eri salaattilaatua, kurkkua, tomaatteja ja upeasti tuoksuvaa basilikaa. Yksinkertaisten ainesten kaveriksi vielä loraus neitsytoliiviöljyä, ripaus suolaa, pellavan- ja seesaminsiemeniä ja lounas on valmis! Oli sitten niin hyvää! Olisiko kellään hyviä yrttien kasvatusvinkkejä? Taisin vähän innostua tuosta tuoreesta basilikasta... :P

2 kommenttia:

  1. Eräs korsolainen basilikan ystävä tarttuu nyt tähän:

    Eli kun istuttaa purkkiin sellaisen kaupan ns. kertakäyttöisen ruukkuyrtin (ihan näitä Järvikylän yrttejä, mitä näitä nyt on..) se tekee satoa koko kasvukauden. Käy paljon nopeammin näin, saati siemenistä asti kasvattaisi.

    VastaaPoista
  2. AHAA!!! Kiitokst Milla loistavasta vinkistä! En olekaan ajatellut tuota aiemmin.. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun! :P

    VastaaPoista